|
Dzień |
Śniadanie |
Odrobina witamin |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Poniedziałek 24.11.2025 |
Kakao 200g, (7), chleb wielozbożowy 40g(1,7), masło 5g, szynka gotowana 15g, papryka 20g, kiszony ogórek 20g |
Marchewka do gryzienia |
Zupa grochowa z ziemniakami, naleśniki z serem polane musem truskawkowym 200g (1,7) kompot owocowy 150g |
Chleb pszenno-żytni 35g (1), szynka z indyka 10g, ogórek 20g, jabłko 70g, herbata owocowa 150g, |
|
Wtorek 25.11.2025 |
Płatki jęczmienne 15g (1) na mleku 200g (7), chleb dworski 40g (1), polędwica sopocka 15g, pomidor (30g), herbata z cytryną 150g |
gruszka |
Zupa brokułowa z ryżem i warzywami 250g (1,9) kotlet schabowy 60g (1,3), ziemniaki, buraczki na gorąco70g, kompot owocowy 150g |
Bułka z masłem 40g (1,7) ser żółty, papryka, banan 80g, herbata z cytryną 150g |
|
Środa 26.11.2025 |
Kawa inka z miodem 200g, (7), chleb wielozbożowy 50g(1) masło 5g (7), pasta z jajek i mięsa 30g (3), ogórek kiszony, papryka |
jabłko |
Zupa pieczarkowa z warzywami i ziemniakami 250g (1,9), spaghetti 150g (1) z mięsem 50g , warzywami, cukinią, sosem pomidorowym, kompot 150g |
Chleb pszenno-żytni 40g (1), masło 5g (7), filet z indyka 15g , ogórek zielony 20g herbata owocowa, mandarynka 80g
|
|
Czwartek 27.11.2025
|
Płatki owsiane na mleku 200g (7), chleb dworski 40g (1) z masłem 5g (7), humus z fasoli i warzyw 40g , ogórek kiszony 15g, papryka 20g, |
melon |
Zupa jarzynowa z ziemniakami, miruna smażona, ryż na sypko, surówka z kalarepy, marchwi i jabłek 70g, kompot śliwkowy 150g |
Ciastko "Stefanka" (wyrób własny) z herbatników i kaszy mannej, herbata owocowa, banan 70g
|
|
Piątek 28.11.2025
|
Kasza manna 15g na mleku 200g (1,7), chleb dworski 40g (1) z masłem 5g (7), jajko gotowane na twardo 25g (3), rzodkiewka, ogórek zielony, herbata z cytryną 150g |
jabłko |
Rosół z makaronem, warzywami , natką 250g (1,9) nuggetsy 60g (1,7), ziemniaki 120g, marchewka z groszkiem 80g, kompot truskawek i jabłek 150g |
Koktajl (wyrób własny) z kefiru 170g (7) z owocami 70g, biszkopty 15g (1) |
|
Dzień |
Śniadanie |
Odrobina witamin |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Poniedziałek 17.11.2025 |
Kakao 200g, (7), chleb wielozbożowy 40g(1,7), masło 5g, szynka gotowana 15g, papryka 20g, kiszony ogórek 20g |
gruszka |
Zupa gulaszowa ziemniakami, warzywami, natką 250g (3,7,9), makaron z serem białym i jogurtem, tarta marchewka z jabłkiem, kompot owocowy 150g |
Chleb pszenno-żytni 40g (1), masło 5g (7), filet z indyka 15g , ogórek zielony 20g herbata owocowa, jabłko |
|
Wtorek 18.11.2025
|
Płatki kukurydziane 20g z mlekiem 200g (7), chleb wielozbożowy 40g (1) z masłem 5g, ser żółty20g , pomidor10g, herbata |
śliwki |
Zupa pomidorowa z kaszą jęczmienną i warzywami 250g (1,9) , kotlet mielony 60g (1,7) ziemniaki120g, sałata lodowa z rzodkiewką i śmietaną70g, (7), kompot śliwkowy |
Kisiel z owoców mieszanych 200g (wyrób własny), banan 60g herbatniki 12g (1) |
|
Środa 19.11.2025
|
Kawa inka na mleku 200g (7), chleb dworski 50g (1), masło 5g (7), polędwica 15g, papryka 20g |
pomarańcza |
Zupa zacierkowa z ziemniakami 250g (1,7,9), pulpet w sosie pomidorowym 60g (1), kasza bulgur 100g, surówka z czerwonej kapusty, marchwi i jabłek 70g, kompot owocowy 150g |
Budyń 200g (1,7) banan 80g (1)
|
|
Czwartek 20.11.2025
|
Płatki orkiszowe 15g na mleku 200g (7), chleb dworski 40g (1) z masłem 5g (7), szynka gotowana 15g papryka 20g, ogórek kiszony , herbata 150g |
banan |
Zupa selerowa z makaronem, warzywa, natka 250g (1,7,9 ) risotto z filetem drobiowym i warzywami ( papryka, cukinia, pomidor, ananas, kukurydza) kompot 150g |
Ciasto marchewkowe(1) (wyrób własny) jabłko, herbata z cytryną |
|
Piątek 21.11.2025 |
Szwedzki stół: hrbata z cytryną 200g(7) pieczywo 50g (1) masło5g (7) wędlina15g, ser żółty10g (7), jajka20g (3) dodatki warzywne |
jabłko |
Barszcz czerwony z ziemniakami, warzywami 250g (1,7,9) miruna smażona 90g (1,4) kasza jaglana120g, surówka z kiszonej kapusty i marchwi 70g, kompot 150g |
Koktajl z kefiru i owoców 250g (7) , chrupki kukurydziane |
Jadłospis może ulec zmianie !
|
Alergeny |
Godziny posiłków: |
|
|
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011 |
||
|
1. |
Zboża zawierające gluten |
8.30 – I śniadanie
10.15 – II śniadanie (owoc lub warzywo)
11.30 – obiad I danie – zupa
12.30 – obiad II danie
14.30 – podwieczorek |
|
2. |
Skorupiaki i produkty pochodne |
|
|
3. |
Jaja i produkty pochodne |
|
|
4. |
Ryby i produkty pochodne |
|
|
5. |
Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) |
|
|
6. |
Soja i produkty pochodne |
|
|
7. |
Mleko i produkty pochodne |
|
|
8. |
Orzechy |
|
|
9. |
Seler i produkty pochodne |
|
|
10. |
Gorczyca i produkty pochodne |
|
|
11. |
Nasiona sezamu i produkty pochodne |
|
|
12. |
Dwutlenek siarki |
|
|
13. |
Łubin |
|
|
14. |
Mięczaki |
|