Dzień |
Śniadanie |
Odrobina witamin |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 24.02.2025 |
Płatki orkiszowe 15g (1) na mleku 200g (7) chleb wielozbożowy 40g (1) masło 5g szynka 15g papryka 25g, ogórek kiszony15g, herbata 150g |
Marchewka do gryzienia |
Zupa grochowa z ziemniakami i warzywami 250g (9), naleśniki z serem 200g polane musem truskawkowym 50g (1,7) kompot wiśniowy 150g |
Chleb pszenno-żytni 35g (1), szynka z fileta indyka 14g, ogórek 20g, rzodkiewki 10g, herbata owocowa 150g, jabłko 100g
|
Wtorek 25.02.2025 |
Płatki kukurydziane 15g z mlekiem 180g (7) chleb wielozbożowy 40g (1), masło 5g (7) polędwica sopocka 15g, pomidor 30g ogórek zielony20g |
pomarańcza |
Zupa ogórkowa z ryżem, warzywami 250g (7,9) schab w sosie chrzanowym 70g (1,7), ziemniaki 150g , surówka z pora, selera, papryki z kukurydzą 80g, kompot z malin i porzeczek 150g |
Bułka wrocławska 35g (1) z masłem 5g (7), ser żółty 20g (7), papryka 20g, ogórek zielony 15g, herbata z cytryną 150g , banan |
Środa 26.02.2025 |
Kawa mleczna z miodem 200g (7), chleb pszenno-żytni 40g (1), pasta z jajek 20g (3) i makreli wędzonej 15g (4) papryka 25g, ogórek kiszony 15g |
jabłko |
Zupa solferino z fasolką szparagową i ziemniakami 250g (1,9), gulasz wieprzowy 70g (1), kasza gryczana 80g, surówka z białej kapusty, marchwi i jabłek z jogurtem 70g (7) kompot wiśniowy 150g |
Koktajl z kefiru 160g (7) i owoców 70g, (wyrób własny), chrupki kukurydziane 15g (1) |
Czwartek 27.02.2025
|
Płatki gryczane 15g na mleku 200g (7), chleb dworski 40g (1), szynka 20g (3), ogórek zielony 20g, papryka 20g, herbata 150g |
mandarynka |
Zupa pomidorowa z makaronem 250g (1,7,9) kotlet mielony z fileta drobiowego 60g (1,3), ziemniaki, sałata lodowa z rzodkiewką i jogurtem 70g (7), kompot wieloowocowy 150g |
Pączki mini (1), sok multiwitanina 180g |
Piątek 28.02.2025 |
Kakao 200g, chleb dworski 50g (1), zielony twarożek 25g (7) rzodkiewki 20g, szczypiorek |
gruszka |
Zupa z zielonego groszku z ryżem 250g (7,9), kotlet z jajka 60g (3,1), ziemniaki 120g, surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłek 80g kompot owocowy 150g |
Chleb pszenno-żytni 35g,z masłem 5g szynka 15g papryka 20, jabłko, herbata owocowa (1) |
Dzień |
Śniadanie |
Odrobina witamin |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 17.02.2025 |
Płatki orkiszowe na mleku 200g (7), chleb dworski 40g(1) masło5g (7), szynka , papryka 20g, ogórek kiszony 20g |
jabłko
|
Żurek na naturalnym zakwasie z warzywami i ziemniakami 250g (9,7), pierogi leniwe z masłem 200g (1,7) surówka z marchwi i jabłkek 70g, kompot owocowy 150g |
Banan 120g, talarki zbożowe 15g (1) herbata owocowa 150g |
Wtorek 18.02.2025
|
Chleb baltonowski z masłem, polędwica 15g ,papryka 20g, ogórek zielony 20g, herbata z cytryną 150g |
banan |
Zupa brokułowa z ryżem i warzywami 250g (7,9) , kotlet schabowy 60g (7 3), ziemniaki 150g, buraczki na gorąco 80g, kompot 150g |
Jogurt owocowy, herbatniki, jabłko |
Środa 19.02.2025 |
Szwedzki stół: kawa inka 150g(7) pieczywo 50g (1) masło5g (7) wędlina15g, ser żółty10g (7), jajka20g (3) dodatki warzywne |
mandarynka |
Zupa porowa zziemniakami 250g (7,9), spaghetti z mięsem mielonym, cukinią i sosem pomidorowym 200g (1), kompot wiśniowy 150g |
Bułka 35g (1)z masłem 5g ser żółty18g (7) ogórek zielony20g jabłko80g herbata owocowa (150g) |
Czwartek 20.02.2025
|
Zacierki na mleku 200g (1,7) chleb pszenno-żytni 40g (1,7)z masłem 5g (7), humus z fasoli i warzyw 30g, ogórek kiszony 20g, rzodkiewka 10g, |
kiwi |
Zupa krem z warzyw 250g (7,9) z grzankami15g (1), miruna pieczona 80g (1,4) ziemniaki 150g, surówka z selera, papryki, marchwi z kukurydzą 70g, kompot porzeczkowy 150g |
Budyń malinowy 200g (7), biszkopty 15g (1), jabłko |
Piątek 21.02.2025 |
Kakao na mleku 200g z miodem (7), chleb kukurydziany 40g (1), twarożek z brzoskwiniami 25g (7) |
banan |
Rosół z makaronem 250g (1,7,9) kotlet pożarski z kurczaka 60g (1,3), ziemniaki 150g, marchewka z groszkiem 80g (7), kompot 150g |
Chleb baltonowski z masłem, polędwica, rzodkiewki, ogórek zielony, herbata z cytryną, jabłko |
Jadłospis może ulec zmianie !
Alergeny |
Godziny posiłków: |
|
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011 |
||
1. |
Zboża zawierające gluten |
8.30 – I śniadanie
10.15 – II śniadanie (owoc lub warzywo)
11.30 – obiad I danie – zupa
12.30 – obiad II danie
14.30 – podwieczorek |
2. |
Skorupiaki i produkty pochodne |
|
3. |
Jaja i produkty pochodne |
|
4. |
Ryby i produkty pochodne |
|
5. |
Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) |
|
6. |
Soja i produkty pochodne |
|
7. |
Mleko i produkty pochodne |
|
8. |
Orzechy |
|
9. |
Seler i produkty pochodne |
|
10. |
Gorczyca i produkty pochodne |
|
11. |
Nasiona sezamu i produkty pochodne |
|
12. |
Dwutlenek siarki |
|
13. |
Łubin |
|
14. |
Mięczaki |