Dzień |
Śniadanie |
Odrobina witamin |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 02.06.2025 |
Płatki kukurydziane 20g z mleku 180g (7), chleb dworski 40g(1) masło5g (7), szynka , papryka 20g, ogórek kiszony 20g, herbata 150g |
kiwi
|
Zupa ryżanka na rosole z warzywami i natką 250g (9), makaron z truskawkami serem białym i śmietaną 200g (1,7), tarta marchewka z jabłkiem 50g, kompot owocowy 150g |
Kiełbaski pieczone, kajzerka, masło, ogórek, pomidor, herbata z cytryną |
Wtorek 03.06.2025 |
Szwedzki stół: kawa mleczna 150g(7) pieczywo 50g (1) masło5g (7) wędlina15g, ser żółty10g (7), jajka20g (3) dodatki warzywne |
arbuz |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami i warzywami 250g (1,7,9), pulpet w sosie pomidorowym 60g (1), kasza gryczana 100g, surówka z kalarepy , marchwi i jabłek 70g, kompot porzeczkowy 150g |
Bułka 40g (1) z masłem 5g (7) dżem, sok multiwitamina 200g |
Środa 04.06.2025 |
Kakao 200g (7), chleb wielozbożowy, twarożek z brzoskwiniami |
Banan |
Zupa jarzynowa z płatkami jęczmiennymi, natką 250g (1,7,9), kotlet schabowy, ziemniaki 120g, buraczki na gorąco 80g, kompot owocowy |
Kisiel wieloowocowy 200g (wyrób własny), biszkopty (1) |
Czwartek 05.06.2025
|
Płatki owsiane 15g na mleku 200g (1,7), chleb wielozbożowy 40g (1) masłem 5g (7) pasta z makreli 15g (4) i jajek 20g ,papryka 20g, ogórek zielony 20g, herbata z cytryną 150g |
truskawki |
Zupa porowa z ziemniakami 250g (7,9), spaghetti z mięsem mielonym, warzywami, cukinią i sosem pomidorowym 200g (1), kompot wiśniowy 150g |
Chleb pszenno-żytni 35g (1), ser żółty20g, ogórek 20g, banan 70g, herbata owocowa 150g, |
Piątek 06.06.2025 |
Płatki ryżowe na mleku200g, chleb pszenno-żytni z masłem, szynka drobiowa15g, papryka 20g, ogórek zielony 20g, herbata 150g |
jabłko |
Zupa pomidorowa z ryżem, warzywami i natką 250g (1,9 ) filet z kurczaka w sosie śmietanowym70g (1,4), ziemniaki, sałata lodowa z rzodkiewką, szczypiorek, jogurt 60g (7), kompot malinowy |
Jogurt owocowy 125g(7), banan, talarki zbożowe 15g Dzień Rodziny Słodki poczęstunek dla dzieci i rodziców |
Dzień |
Śniadanie |
Odrobina witamin |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 26.05.2025 |
Płatki jęczmienne 15g (1) na mleku 200g (7), chleb dworski 40g (1), polędwica sopocka 15g papryka 20g, |
arbuz |
Zupa grochowa z warzywami i natką 250g (1,9), pierogi leniwe z masłem 200g (1,7),tarta marchew z jabłkiem 60g, kompot owocowy |
Chleb pszenno-żytni 35g (1), szynka z fileta indyka 14g, ogórek zielony 20g, herbata owocowa 150g, jabłko 100g |
Wtorek 27.05.2025 |
Kakao 200g, (7), chleb wielozbożowy 40g(1,7), masło 5g, szynka gotowana 15g, papryka 20g, rzodkiewki 15g |
kiwi |
Barszcz ukraiński z ziemniakami 250g (1,7,9) , schab w sosie własnym 70g (1,) kasza bulgur 100g, surówka z selera, jabłek i marchwi 70g,(7,9), kompot wiśniowy 150g |
Budyń 200g (7), biszkopty 15g (1), banan |
Środa 28.05.2025 |
Kasza manna na mleku 200g (7), chleb dworski 40g (1) z masłem 5g (7) humus z fasoli i warzyw 30g, ogórek kiszony15g pomidor 30g |
gruszka |
Zupa pomidorowa z ryżem 250g (1,7,9) , kotlet mielony 70g (1,), ziemniaki 150g, mizeria z rzodkiewką i szczypiorkiem70g, (7) kompot wiśniowy 150g |
Bułka z masłem 40g (1,7) ser żółty, papryka, banan 80g, herbata z cytryną 150g |
Czwartek 29.05.2025
|
Płatki owsiane15g na mleku 200g (7), chleb wielozbożowy 40g (1), masło 5g (7), pasta z ryby 15g (4) i jajek 20g (3) szczypiorek, rzodkiewka 15g, ogórek zielony 15g |
jabłko |
Zupa ogórkowa z warzywami i ziemniakami 250g (1,7,9) indyk z warzywami 70g (1,7) ryż na sypko 120g, surówka z pekińskiej kapusty i pomidora, 70g, kompot porzeczkowy150g |
Kawa inka na mleku 200g (7), chałka z masłem 50g (10, dżem, banan |
Piątek 30.05.2025 |
Płatki orkiszowe 15g na mleku 200g (7), chleb dworski 40g (1), polędwica 15g, papryka 20g, ogórek zielony 20g |
melon |
Zupa cukiniowa z makaronem 250g, (1,7),udko pieczone100g, ziemniaki 120g, bukiet jarzyn 80g, kompot wieloowocowy 150g |
Koktajl z kefiru i owoców 200g (7) (wyrób własny ),chrupki kukurydziane 20g |
Jadłospis może ulec zmianie !
Alergeny |
Godziny posiłków: |
|
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011 |
||
1. |
Zboża zawierające gluten |
8.30 – I śniadanie
10.15 – II śniadanie (owoc lub warzywo)
11.30 – obiad I danie – zupa
12.30 – obiad II danie
14.30 – podwieczorek |
2. |
Skorupiaki i produkty pochodne |
|
3. |
Jaja i produkty pochodne |
|
4. |
Ryby i produkty pochodne |
|
5. |
Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) |
|
6. |
Soja i produkty pochodne |
|
7. |
Mleko i produkty pochodne |
|
8. |
Orzechy |
|
9. |
Seler i produkty pochodne |
|
10. |
Gorczyca i produkty pochodne |
|
11. |
Nasiona sezamu i produkty pochodne |
|
12. |
Dwutlenek siarki |
|
13. |
Łubin |
|
14. |
Mięczaki |