Dzień |
Śniadanie |
Odrobina witamin |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 21.04.2025 |
|
|
Wielkanoc |
|
Wtorek 22.04.2025 |
Kakao 200g, (7), chleb wielozbożowy 40g(1,7), masło 5g, szynka gotowana 15g, papryka 20g, ogórek kiszony 15g |
jabłko |
Zupa krupnik z warzywami i natką 250g (1,9), pierogi leniwe z masłem 200g (1,7),tarta marchew z jabłkiem 60g, kompot owocowy |
Chleb pszenno-żytni 35g (1), szynka z fileta indyka 14g, ogórek zielony 20g, herbata owocowa 150g, 100g |
Środa 23.04.2025 |
Ryż 15g, gotowany na mleku 200g (7), chleb dworski 40g (1) z masłem 5g (7), kiełbasa krakowska sucha 15g, pomidor, |
gruszka |
Zupa jarzynowa z ziemniakami 250g (1,7,9) , schab w sosie chrzanowym 70g (1,), kasza jęczmienna 150g, mizeria z rzodkiewką i szczypiorkiem70g, (7) kompot wiśniowy 150g |
Kasza manna na gęsto 200g (1,7) z truskawkami 50g |
Czwartek 24.04.2025
|
Płatki owsiane15g na mleku 200g (7), chleb wielozbożowy 40g (1), masło 5g (7), pasta z jajek 20g (3) i łososia wędzonego 10g (4,3) szczypiorek, rzodkiewka 15g, ogórek kiszony 15g |
jabłko |
Zupa z fasolki szparagowej z ryżem 250g (1,7,9) indyk z warzywami i cukiną 70g (1,7) ziemniaki 120g, surówka z pekińskiej kapusty i pomidora, 70g, kompot porzeczkowy150g |
Bułka z masłem 40g (1,7) ser żółty, papryka, banan 80g, herbata z cytryną 150g |
Piątek 25.04.2025 |
Płatki orkiszowe 15g na mleku 200g (7), chleb dworski 40g (1), polędwica 15g, papryka 20g, ogórek zielony 20g |
melon |
Rosół z makaronem, warzywami 250g (1,7,9), potrawka z kurczaka 70g (4), ziemniaki 150g, sałatka z kalafiora i pomidorów 80g, kompot malinowy 150g |
Koktajl z kefiru i owoców 200g (7) wyrób własny, ciasteczka kruche 30g (1,7) wyrób własny |
Dzień |
Śniadanie |
Odrobina witamin |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 14.04.2025 |
Płatki orkiszowe 15g na mleku 200g (7)chleb dworski 40g (1) z masłem 5g (7), polędwica15g papryka 20g ogórek kiszony15g herbata z cytryną (1,7 ) |
jabłko |
Zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami i warzywami 250g (1,7,9), makaron z truskawkami 200g(1), serem białym 20g (7), śmietaną 6g (7), tarta marchewka z jabłkiem 60g, kompot porzeczkowy150g |
Chleb pszenno-żytni 35g (1), szynka z fileta indyka 14g, ogórek 20g, banan 70g, herbata owocowa 150g,
|
Wtorek 15.04.2025 |
Szwedzki stół: kawa mleczna 150g(7) pieczywo 50g (1) masło5g (7) wędlina15g, ser żółty10g (7), jajka20g (3) dodatki warzywne |
gruszka |
Zupa pomidorowa z ryżem 250g, kotlet schabowy 60g (1,3), ziemniaki 120g (1), sałata lodowa z rzodkiewką 60g śmietaną 6g i jogurtem 6g (7) kompot owocowy 150g |
Koktajl z kefiru i owoców 200g (7) wyrób własny, chrupki kukurydziane 20g (7) |
Środa 16.04.2025 |
Kakao z miodem 200g (7) chleb kukurydziany 50g (1) masło 5g (7), twarożek z brzoskwiniami herbata z cytryną 150g |
banan |
Zupa brokułowa z ziemniakami 250g (1,7,9), gulasz wieprzowy 60g (1,3), makaron rurki 100g, marchewka mini, kompot wiśniowy 150g |
Bułka 35g (1)z masłem 5g szynka15g (7) pomidor 30g jabłko80g herbata owocowa (150g) |
Czwartek 17.04.2025
|
Płatki kukurydziane 20g z mlekiem 180g (7), chleb dworski 40g z masłem (7), polędwica sopocka 15g, papryka 20g, ogórek kiszony 20g |
mandarynka |
Zupa zacierkowa z warzywami i ziemniakami 250g (1,9), filet z kurczaka z warzywami i cukinią 70g (1,7), kasza jaglana 100g, surówka z czerwonej kapusty , marchwi i jabłek70g, kompot z malin 150g |
Budyń do picia 200g (7), talarki zbożowe 15g (1), jabłko |
Piątek 18.04.2025
|
Płatki gryczane 15g na mleku 200g (7), chleb dworski 40g z masłem 5g (7) jajko gotowane na twardo25g (3), szczypiorek, papryka 20g, ogórek kiszony 20g |
banan |
Zupa selerowa z makaronem, warzywa, natka 250g (1,9,7), kotlet z ryby 70g(1,4), ziemniaki 150g, surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłek 70g, kompot wieloowocowy150g |
Kakao 150g (7), chałka 40g (1), masło 5g, dżem niskosłodzony, jabłko 100g |
Dzień |
Śniadanie |
Odrobina witamin |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 07.04.2025 |
Kakao 200g (7), chleb dworski 40g (1) z masłem 5g (7), szynka gotowana 15g papryka 20g, ogórek kiszony |
Melon |
Zupa gulaszowa z ziemniakami i warzywami 250g (7,9), makaron 150g (1) z serem białym 30g,(1,7) i szpinakiem 25g, jogurt 6g (7), surówka z pomarańczy, marchwi i jabłek 70g, kompot porzeczkowy150g |
Banan 150g, talarki zbożowe 15g (1), herbata owocowa 150g |
Wtorek 08.04.2025
|
Płatki owsiane 15g na mleku 200g (1,7), chleb wielozbożowy 40g (1), polędwica sopocka 15g, rzodkiewki 10g, ogórek zielony 20g |
gruszka |
Zupa kalafiorowa z ryżem 250g (1,7,9) , gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym 70g (1,7,3) ziemniaki 120g, mizeria se szczypiorkiem i rzodkiewką 70g (7), kompot wiśniowy |
Kawa inka na mleku 200g, bułka 35g (1) z masłem 5g,dżem15g mandarynka 100g , herbata z cytryną 150g |
Środa 09.04.2025
|
Kasza manna 15g (1), na mleku 200g (7), chleb graham 40g (7), masło 5g (7), twarożek z awokado 25g (7) szczypiorek, pomidor 30g |
jabłko |
Barszcz czerwony z ziemniakami 250g (1,9), zapiekanka makaronowa (1,7) z filetem z kurczaka 40g, papryką i kukurydzą, kompot malinowy 150g |
Kisiel wieloowocowy 200g (wyrób własny), banan 80g |
Czwartek 10.04.2025
|
Płatki jaglane 15g (1) na mleku 200g (7), chleb dworski 40g (1), masło5 g (7), szynka gotowana 15g, ogórek kiszony 20g, papryka 20g |
jabłko |
Kapuśniak se słodkiej kapusty i ziemniakami 250g (1,9), strogonof drobiowy70g (1,7) ryż na sypko 100g, surówka z kalarepy, marchwi i jabłek z jogurtem,70g (7), kompot porzeczkowy 150g |
Serek owocowy150g (7), kajzerka 25g (1) banan 80g |
Piątek 11.04.2025 |
Płatki jęczmienne (1) na mleku 200 (7), chleb wielozbożowy 40g (1), pasta z makreli w pomidorach 15g (4) i jajek 15g (3) szczypiorek, rzodkiewka 20g |
kiwi |
Zupa z fasolki szparagowej z ryżem 250g (1,9), udko pieczone 120g, ziemniaki 150g, sałatka z buraków i jabłek 80g, kompot owocowy 150g |
Chleb pszenno-żytni 40g (1), masło 5g (7), filet z indyka 15g , ogórek zielony 20g herbata owocowa, jabłko |
Jadłospis może ulec zmianie !
Alergeny |
Godziny posiłków: |
|
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011 |
||
1. |
Zboża zawierające gluten |
8.30 – I śniadanie
10.15 – II śniadanie (owoc lub warzywo)
11.30 – obiad I danie – zupa
12.30 – obiad II danie
14.30 – podwieczorek |
2. |
Skorupiaki i produkty pochodne |
|
3. |
Jaja i produkty pochodne |
|
4. |
Ryby i produkty pochodne |
|
5. |
Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) |
|
6. |
Soja i produkty pochodne |
|
7. |
Mleko i produkty pochodne |
|
8. |
Orzechy |
|
9. |
Seler i produkty pochodne |
|
10. |
Gorczyca i produkty pochodne |
|
11. |
Nasiona sezamu i produkty pochodne |
|
12. |
Dwutlenek siarki |
|
13. |
Łubin |
|
14. |
Mięczaki |