Dzień |
Śniadanie |
Odrobina witamin |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 17.03.2025 |
Kakao 200g, (7), chleb wielozbożowy 40g(1,7), masło 5g, szynka gotowana 15g, papryka 20g, ogórek kiszony 15g |
jabłko |
Zupa krupnik z warzywami i natką 250g (1,9), pierogi leniwe z masłem 200g (1,7),tarta marchew z jabłkiem 60g, kompot owocowy |
Banan, biszkopty, herbata owocowa |
Wtorek 18.03.2025 |
Płatki gryczane15g na mleku 200g (7), chleb wielozbożowy 40g (1), masło 5g (7), pasta z jajek i makreli wędzonej 25g (4) szczypiorek, rzodkiewka 15g, ogórek kiszony 15g |
mandarynka |
Zupa jarzynowa z makaronem 250g (1,7,9) , kotlet schabowy 60g (1,3), ziemniaki 150g, mizeria z rzodkiewką i szczypiorkiem, 70g, kompot owocowy 150g |
Koktajl z kefiru i owoców 200g (7) wyrób własny, chrupki kukurydziane 20g (7) |
Środa 19.03.2025 |
Kawa mleczna 200g (1) z miodem 5g, chleb dworski 40g (1,7) polędwica sopocka 20g, ogórek zielony 20g, papryka 20g |
gruszka |
Barszcz ukraiński z ziemniakami 250g (1,7,9), gyross z fileta kurczaka 60g (1,7), ryż 100g, surówka z kalarepy, marchwi i jabłek 70g (7) kompot owocowy150g |
Chleb pszenno-żytni 35g (1), masło 5g(1), ser żółty 15g (7), papryka 25g , jabłko 70g, herbata owocowa 150g |
Czwartek 20.03.2025
|
Chleb kukurydziany 50g (1) masło 5g (7), twarożek z brzoskwiniami herbata z cytryną 150g |
kiwi |
Zupa śródziemnomorska z ziemniakami 250g (1,7,9) indyk z warzywami i cukiną 70g (1,7) kasza bulgur 100g (1) surówka z pekińskiej kapusty i pomidora, 70g, kompot wieloowocowy150g |
Kakao 150g (7), bułka z masłem 40g (1,7) dżem, banan 80g |
Piątek 21.03.2025 |
Płatki kukurydziane 20g z mlekiem 160g (7), chleb dworski 40g (1), polędwica 15g, papryka 20g, ogórek zielony 20g |
banan |
Zupa ryżanka na rosole 250g (1,7,9), miruna pieczona 80g (4), ziemniaki 150g, surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłek 80g, kompot 150g |
Kasza manna na gęsto 200g z truskawkami 50g |
Dzień |
Śniadanie |
Odrobina witamin |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 10.03.2025 |
Płatki jaglane15g na mleku 200g (7)chleb dworski 40g (1) z masłem 5g (7), polędwica15g papryka 20g ogórek kiszony15g herbata z cytryną (1,7 ) |
melon |
Zupa gołąbkowa z ziemniakami i warzywami 250g (1,7,9) makaron z 200g(1), serem białym 20g (7), śmietaną 6g (7), tarta marchewka z jabłkiem 50g, kompot porzeczkowy150g |
Chleb pszenno-żytni 35g (1) z masłem5g (7) szynka z indyka 10g, pomidor 30g , herbata z cytryną 150g, jabłko 80g |
Wtorek 11.03.2025 |
Płatki gryczane 15g z mlekiem 200g (7), chleb dworski 40g z masłem 5g (7) jajko gotowane na twardo25g (3), szczypiorek, papryka 20g, ogórek kiszony 20g |
banan |
Zupa pomidorowa z ryżem 250g, gulasz wieprzowy 60g (1), ziemniaki 120g (1), surówka z selera, marchwi i jabłek i kukurydzy 70g, kompot owocowy 150g |
Bułka 35g (1)z masłem 5g szynka15g (7) ogórek zielony20g jabłko80g herbata owocowa (150g) |
Środa 12.03.2025 |
Kawa mleczna 200g (7) chleb pszenno-żytni 50g (1), masło 5g (7), twarożek 20g (7) 10g, szczypiorek , rzodkiewki 20g, herbata z cytryną 150g , |
jabłko |
Zupa brokułowa z ziemniakami 250g (1,7,9), pulpet w sosie pomidorowym 60g (1,3), kasza gryczana 100g, surówka z czerwonej kapusty, marchi i jabłek 70g, kompot wiśniowy 150g |
Kisiel z owoców mrożonych 200g wyrób własny, talarki zbożowe15g (1) banan |
Czwartek 13.03.2025
|
Ryż 15g gotowany na mleku 200g (7), chleb dworski 40g z masłem (7), polędwica sopocka 15g, papryka 20g, ogórek kiszony 20g |
mandarynka |
Zupa selerowa z makaronem, warzywa, natka 250g (1,9,7), miruna smażona 80g(1,4), ziemniaki 150g, surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłek 70g, kompot wieloowocowy150g |
Budyń śmietankowy 200g (7), talarki zbożowe 15g (1), jabłko |
Piątek 14.03.2025
|
Płatki orkiszowe 15g (1) na mleku200g (7) chleb wielozbożowy 40g (1) masło 5g szynka 15g pomidor25g ogórek kiszony 20g, herbata 150g |
banan |
Zupa ogórkowa z warzywami i ziemniakami 250g (1,7,9) udko pieczone 100g, ryż na sypko 100g, bukiet jarzyn 80g , kompot wiśniowy 150g |
Kakao 150g (7), chałka 40g (1), masło 5g, dżem niskosłodzony, jabłko 100g |
Jadłospis może ulec zmianie !
Alergeny |
Godziny posiłków: |
|
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011 |
||
1. |
Zboża zawierające gluten |
8.30 – I śniadanie
10.15 – II śniadanie (owoc lub warzywo)
11.30 – obiad I danie – zupa
12.30 – obiad II danie
14.30 – podwieczorek |
2. |
Skorupiaki i produkty pochodne |
|
3. |
Jaja i produkty pochodne |
|
4. |
Ryby i produkty pochodne |
|
5. |
Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) |
|
6. |
Soja i produkty pochodne |
|
7. |
Mleko i produkty pochodne |
|
8. |
Orzechy |
|
9. |
Seler i produkty pochodne |
|
10. |
Gorczyca i produkty pochodne |
|
11. |
Nasiona sezamu i produkty pochodne |
|
12. |
Dwutlenek siarki |
|
13. |
Łubin |
|
14. |
Mięczaki |