Dzień |
Śniadanie |
Odrobina witamin |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 30-06-2025 |
Płatki jęczmienne 15g (1) na mleku 200g (7), chleb dworski 40g (1), polędwica sopocka 15g papryka 20g, |
truskawki |
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z warzywami i natką 250g (1,9), makaron z serem twarogowym i śmietaną200g (1,7),tarta marchew z jabłkiem 60g, kompot owocowy |
Chleb pszenno-żytni 35g (1), szynka z fileta indyka 14g, ogórek zielony 20g, herbata owocowa 150g, jabłko 100g |
Wtorek 01.07.2025 |
Płatki kukurydziane z mlekiem 200g (7), chleb dworski 40g (1) z masłem 5g (7) humus z fasoli i warzyw 30g, ogórek kiszony15g pomidor 30g |
arbuz |
Zupa ogórkowa z warzywami, ziemniakami 250g (1,7,9) , schab w sosie własnym 70g (1,) kasza bulgur 100g, surówka z selera, jabłek i marchwi 70g,(7,9), kompot wiśniowy 150g |
Koktajl z kefiru i owoców 200g (7) (wyrób własny ),chrupki kukurydziane 20g |
Środa 02.07.2025 |
Kakao 200g, (7), chleb wielozbożowy 40g(1,7), masło 5g, szynka gotowana 15g, papryka 20g, rzodkiewki 15g |
kiwi |
Zupa pomidorowa z ryżem 250g (1,7,9) , kotlet mielony 70g (1,), ziemniaki 150g, fasolka szparagowa 70g, (7) kompot wiśniowy 150g |
Bułka z masłem 40g (1,7) ser żółty, papryka, banan 80g, herbata z cytryną 150g |
Czwartek 03.07.2025
|
Płatki owsiane15g na mleku 200g (7), chleb wielozbożowy 40g (1), masło 5g (7), pasta z ryby 15g (4) i jajek 20g (3) szczypiorek, rzodkiewka 15g, ogórek zielony 15g |
jabłko |
Zupa koperkowa z warzywami i ziemniakami 250g (1,7,9) indyk z warzywami 70g (1,7) ryż na sypko 120g, surówka z białej kapusty, marchwi i jabłek 70g, kompot porzeczkowy150g |
Kawa inka na mleku 200g (7), chałka z masłem 50g (10, dżem, banan |
Piątek 04.07.2025 |
Płatki orkiszowe 15g na mleku 200g (7), chleb dworski 40g (1), polędwica 15g, papryka 20g, ogórek zielony 20g |
melon |
Zupa selerowa z makaronem 250g, (1,7),miruna pieczona 80g, ziemniaki 120g, bukiet jarzyn 80g, kompot wieloowocowy 150g |
Ciasto drożdżowe 50g sok multiwitamina 200g |
Dzień |
Śniadanie |
Odrobina witamin |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 23.06.2025 |
Płatki owsiane15g na mleku 200g (7) chleb dworski 40g (1) z masłem 5g (7), polędwica15g papryka 20g ogórek kiszony15g herbata z cytryną (1,7 ) |
jabłko |
Zupa gołąbkowa z ryżem i warzywami 250g (1,9,7), makaron z truskawkami i jogurtem 150g (1,7) kompot malinowy 150g |
Chleb pszenno-żytni 35g (1), szynka z indyka 15g, ogórek 20g, banan 70g, herbata owocowa 150g, |
Wtorek 24.06.2025 |
Szwedzki stół: kawa mleczna 150g(7) pieczywo 50g (1) masło5g (7) wędlina15g, ser żółty10g (7), jajka20g (3) dodatki warzywne |
arbuz |
Barszcz czerwony z ziemniakami 250g (1,7,9), gulasz wieprzowy 60g (1,3), kasza jęczmienna 100g, surówka z pekińskiej kapusty i pomidora 70g, kompot wiśniowy 150g |
Budyń 200g (1,7), biszkopty 15g (1), banan 80g
|
Środa 25.06.2025 |
Kakao z miodem 200g (7) chleb pszenno-żytni 50g (1) masło 5g (7), twarożek ze szczypiorkiem 30g (7), ogórek 20g, rzodkiewki 20g |
gruszka |
Zupa krem z cukini i marchwi z grzankami, kotlet schabowy, ziemniaki młode, mizeria z rzodkiewką, szczypiorkiem i jogurtem 70g (7), kompot porzeczkowy 150g |
Kisiel wieloowocowy 200g (wyrób własny), ciasteczka owsiane (1) |
Czwartek 26.06.2025
|
Płatki gryczane 15g na mleku 200g (7), chleb dworski 40g (1) z masłem 5g (7), jajko gotowane na twardo 25g (3), papryka 20g, ogórek kiszony 20g |
jabłko |
Krupnik z warzywami i ziemniakami 250g (1,9), filet z kurczaka z warzywami i cukinią 70g (1,7), kasza jaglana 100g, surówka z czerwonej kapusty , marchwi i jabłek70g, kompot z malin 150g |
Kasza manna na gęsto z truskawkami 250g |
Piątek 27.06.2025
|
Kawa inka na mleku 200g (7), chleb dworski 40g z masłem 5g (7) szynka 15g , szczypiorek, papryka 20g, ogórek kiszony 20g |
banan |
Zupa pomidorowa z makaronem, natka 250g (1,9,7), miruna smażona 70g(1,4), ziemniaki 150g, sałata z rzodkiewką , ogórkiem i jogurtem 70g (7), kompot wieloowocowy150g |
Chałka 40g (1), masło 5g, serek wanilinowy 20g (7), jabłko 100g , herbata owocowa 150g |
Jadłospis może ulec zmianie !
Alergeny |
Godziny posiłków: |
|
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011 |
||
1. |
Zboża zawierające gluten |
8.30 – I śniadanie
10.15 – II śniadanie (owoc lub warzywo)
11.30 – obiad I danie – zupa
12.30 – obiad II danie
14.30 – podwieczorek |
2. |
Skorupiaki i produkty pochodne |
|
3. |
Jaja i produkty pochodne |
|
4. |
Ryby i produkty pochodne |
|
5. |
Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) |
|
6. |
Soja i produkty pochodne |
|
7. |
Mleko i produkty pochodne |
|
8. |
Orzechy |
|
9. |
Seler i produkty pochodne |
|
10. |
Gorczyca i produkty pochodne |
|
11. |
Nasiona sezamu i produkty pochodne |
|
12. |
Dwutlenek siarki |
|
13. |
Łubin |
|
14. |
Mięczaki |