Dzień |
Śniadanie |
Odrobina witamin |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 29.09.2025 |
Kawa mleczna z miodem 200g, chleb z ziarnami 40g (1), masło 5g (70 parówki z szynki 60g (7), keczup, ogórek kiszony 15g |
marchewka do gryzienia
|
Żurek na naturalnym zakwasie z warzywami i ziemniakami 250g (9,7) makaron 150g (1) z truskawkami 60g i śmietaną 12g (7), serem białym 20g , kompot owocowy 150g |
Chleb pszenno-żytni 35g (1), szynka z indyka 20g, pomidor 20g, jabłko 80g, herbata owocowa 150g |
Wtorek 30.09.2025
|
Płatki owsiane na mleku na mleku200g, chleb pszenno-żytni z masłem, szynka drobiowa15g, papryka 20g, ogórek zielony 20g, herbata 150g |
śliwki |
Zupa ogórkowa ziemniakami i warzywami 250g (1,7,9), gulasz wieprzowy 70g (1), kasza gryczana 100g, sałatka z pomidora, ogórka zielonego i cebuli 70g, kompot śliwkowy 150g |
Kisiel z owoców mieszanych 200g (wyrób własny), banan 60g krakersy 12g (1) |
Środa 01.10.2025 |
Kaszka kukurydziana 15g (1) na mleku 200g (7) chleb dworski 40g (1) masło 5g (7), humus z fasoli i warzyw, 25g, ogórek kiszony 20g herbata 150g |
jabłko |
Zupa fasolki szparagowej z ziemniakami 250g (7,9), zapiekanka makaronowa z filetem drobiowym i warzywami 200g (1), kompot truskawkowy 150g |
Sernik z galaretką, biszkopty, borówki |
Czwartek 02.10.2025
|
Kakao 200g, (7), chleb wielozbożowy 40g(1,7), masło 5g, jajko gotowane na twardo 25g (3) papryka 20g, rukola |
arbuz |
Zupa pomidorowa z kaszą jęczmienną (1,7,9) 250g, miruna smażona 80g (4), ziemniaki 120g, surówka z ogórka kiszonego, marchwi i jabłek 70g, kompot owocowy |
Bułka 35g (1) z masłem 5g, twarożek z brzoskwiniami 25g,pomarańcza 60g, herbata z cytryną 150g |
Piątek 03.10.2025 |
Kasza manna 15g na mleku 180g (7) chleb wielozbożowy 40g (1), masło 5g (7) polędwica sopocka 15g, pomidor 30g ogórek zielony 20g |
banan |
Rosół z makaronem, warzywami, natką 250g (1,9) udko pieczone 120g, ryż na sypko 100g, buraczki na ciepło 80g, kompot 150g |
Kakao z miodem 200g (7) chałka 40g (1) z masłem 5g (7), dżem, jabłko 80g |
Dzień |
Śniadanie |
Odrobina witamin |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 22-09-2025 |
Płatki orkiszowe 15g (1) na mleku 200g (7), chleb dworski 40g (1), polędwica sopocka 15g papryka 20g, rukola |
arbuz |
Zupa gulaszowa z warzywami i natką 250g (1,9), makaron z serem twarogowym i śmietaną200g (1,7),tarta marchew z jabłkiem 60g, kompot owocowy |
Chleb pszenno-żytni 35g (1), szynka z fileta indyka 14g, ogórek zielony 20g, herbata owocowa 150g, jabłko 100g |
Wtorek 23.09.2025 |
Kasza manna na mleku 200g (7), chleb dworski 40g (1) z masłem 5g (7) kiełbasa krakowska drobiowa 15g, ogórek kiszony15g pomidorki koktajlowe 30g |
jabłko |
Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną 250g (7,9) nuggetsy 70g (1,3) ziemniaki 120g, sałata lodowa z rzodkiewką i jogurtem 60g(7), kompot wiśniowy150g |
Bułka z masłem 40g (1,7) ser żółty, papryka, banan 80g, herbata z cytryną 150g |
Środa 24.09.2025 |
Kawa inka z miodem 200g, (7), chleb wielozbożowy 40g(1,7), masło 5g, szynka gotowana 15g, papryka 20g, rzodkiewki 15g |
gruszka |
Zupa jarzynowa z ziemniakami 250g (1,7,9) , strogonof z fileta drobiowego 70g (1,7), ryż 100g, surówka z kalarepy, marchwi z jogurtem 60g (7), kompot 150g |
Koktajl z kefiru i owoców 200g (7) (wyrób własny ), ciastko mufinka 50g ( wyrób własny) |
Czwartek 25.09.2025
|
Zacierki 15g gotowane na mleku 200g (7), chleb wielozbożowy 40g (1), masło 5g (7), pasta z makreli w pomidorach 15g (4) i jajek 20g (3) szczypiorek, rzodkiewka 15g, ogórek zielony 15g |
jabłko |
Zupa koperkowa z ryżem 20g i warzywami 250g (1,7,9) medalion wieprzowy 70g, ziemniaki 120g, kalafior z wody 80g, kompot truskawkowy150g |
Budyń malinowy 200g (1,7), biszkopty 15g (1), banan 80g |
Piątek 26.09.2025 |
Szwedzki stół: kakao 200g(7) pieczywo 50g (1) masło5g (7) wędlina15g, ser żółty10g (7), jajka20g (3) dodatki warzywne |
melon |
Zupa krem z papryki i marchwi 250g (1,7,9), kotlet z jajka 60g (1,3), ziemniaki gotowane 120g, surówka z białej kapusty, marchwi z jogurtem 70g (7), kompot wieloowocowy 150g |
Zapiekanka z pieczywa graham 50g (1),z serem żółtym 15g (7,1), wędliną 15g, keczup, jabłko 80g, herbata z cytryną 150g |
Jadłospis może ulec zmianie !
Alergeny |
Godziny posiłków: |
|
Numery alergenów występujących w posiłkach wg rozporządzenia PEiR Nr 1169/2011 |
||
1. |
Zboża zawierające gluten |
8.30 – I śniadanie
10.15 – II śniadanie (owoc lub warzywo)
11.30 – obiad I danie – zupa
12.30 – obiad II danie
14.30 – podwieczorek |
2. |
Skorupiaki i produkty pochodne |
|
3. |
Jaja i produkty pochodne |
|
4. |
Ryby i produkty pochodne |
|
5. |
Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) |
|
6. |
Soja i produkty pochodne |
|
7. |
Mleko i produkty pochodne |
|
8. |
Orzechy |
|
9. |
Seler i produkty pochodne |
|
10. |
Gorczyca i produkty pochodne |
|
11. |
Nasiona sezamu i produkty pochodne |
|
12. |
Dwutlenek siarki |
|
13. |
Łubin |
|
14. |
Mięczaki |